Soru 1: Şirketimizde 10 arkadaş gönüllüyüz, ne yapabiliriz? 

Cevap:  Sisteme üye olun. İşyerinize en yakın ya da konu olarak en yakın hissettiğiniz talebi seçin. Nasıl katkıda bulunabileceğinizi yazarak harita üzerindeki sisteme girin. İletişim bilgileriniz güncel olmalı.

Soru 2: Aramızda para topladık burada ihtiyacı olana verebilir miyiz? 

Cevap:  Hayır. Bu konuda özellikle belirtmeliyiz ki amacımız nakdi yardım değil, ihtiyaçların kendi kaynaklarımız ile karşılanmasıdır. Ayrıca, bu insiyatifin kuruluş amacı hem gönüllülük hem de toplumsal fayda ve birlikteliğin gelişmesine katkı sağlamaktır. Bu nedenle tek taraflı olarak yapılan ve maddi kaynak içeren yardımları desteklemiyoruz.

Soru 3: Yaşadığım mahallede çok yoksul bir aile var. Aylık olarak düzenli yardıma ihtiyacı var, ne yapabilirim? 

Cevap: Bu konuda ilgili kentin kaymakamlık veya valilik bünyesinde faaliyet gösteren sosyal yardım kuruluşuna konuyu iletebilirsiniz.

Soru 4: Dernek-Vakıf-Kooperatif olarak ihtiyaç haritasına dahil olmak istiyoruz, ne yapabiliriz?

Cevap: Sivil Toplum Kurumsal hesabı açarak ve üyelerinizi-gönüllülerinizi dahil ederek sisteme dahil olabilirsiniz. Kurumsal hesap için [email protected]'a mail atarak iletişime geçip ortak proje ve kampanyalar geliştirebilirsiniz.

Soru 5: Şirket olarak ihtiyaç haritasına dahil olmak istiyoruz, ne yapabiliriz?

Cevap: Şirket Kurumsal hesabı açarak bireysel, sivil toplum ve kamu kampanyalarına destek sağlayabilirsiniz.  Şirket Kurumsal hesabı için [email protected]'a mail atarak iletişime geçip ortak proje ve kampanyalar geliştirebilirsiniz.

Soru 6: Kamu kurumu (belediye, üniversite il müdürlüğü, kalkınma ajansı, valilik, kaymakamlık vb.) olarak ihtiyaç talebi girebilir miyiz veya kendi çalışma coğrafyamıza girilen taleplere destek olabilir miyiz?

Cevap: Kamu Kurumsal hesabı açarak bireysel, sivil toplum ve kamu kampanyalarına destek sağlayabilirsiniz.  Kamu Kurumsal hesabı için [email protected]'a mail atarak iletişime geçip ortak proje ve kampanyalar geliştirebilirsiniz.

Soru 7: Bir ihtiyaç girdim şimdi ne olacak?

Cevap: Öncelikle editörlerimiz ihtiyacınızı inceleyecek ve gerekirse sizinle iletişime geçerek bir kampanya oluşturacak. Sonrasında İhtiyaç Haritası üzerinde ihtiyacınız görülebilecek. Dilerseniz email veya sosyal medya hesaplarınız ile bu girdiğiniz ihtiyacı yaygınlaştırabilirsiniz.

Soru 8: Başka biri veya kurum adına ihtiyaç girebilir miyiz?

Cevap: Gireceğiniz ihtiyaç ve hedef kitlesi editörlerimiz tarafından incelenecektir. Özellikle 3. şahıs ile kurumlar adına girilen ihtiyaç talepleri için sizinle ve ilgili ihtiyaç talebi yazılan 3. şahıs ve kurumlar ile telefon veya yüz yüze görüşmek isteyeceğiz.

Soru 9: İhtiyaç talebim yok ve herhangi bir proje için destek olanağım da yok ama gönüllü olmak istiyorum?

Cevap: Destek kısmı kapsamında gönüllük formu doldurabilirsiniz. Ayrıca ilginizi çeken kampanyalar için de katılım ve gönüllülük talebi girebilirsiniz.

Soru 10: İçinde kargo ve taşıma gerektirecek destek ve ihtiyaç kampanyaları için ne yapmamız gerekiyor?

Cevap: Destek için şu aşamada anlaşmalı olduğumuz bir kargo şierketi yok fakat ilerleyen günlerde planladığımız anlaşmalar var. Anlaşma gerçekleştiği takdirde anlaşmalı olduğumuz kargo şirketlerinin sunacağı özel fiyatlar ve kampanyalar sistem üzerinden görülebilecek, dilerseniz o destekleri kullannabileceksiniz. Aynı şekilde bu kargo anlaşması gerçeklediği durumda belli bir süre Suriyeliler konusunda açılacak olan ihtiyaç taleplerine gönderiler ücretsiz yapılacak.

Soru 11: Acil durumlarda ihtiyaçları site üzerinden girebilir miyiz?

Cevap: Acil durumlara müdahele ayrı bir uzmanlık alanı olduğundan direk site üzerinden bireysel olarak girilen ihtiyaçları destekleyemiyoruz. Ancak, uzmanlarla çalışan kurumların ve  sivil toplum kuruluşlarının kurumsal hesapları ile yapılacak duyurulara destek olunacaktır.

Soru 12: İletişim bilgilerim paylaşılıyor mu?

Cevap: İletişim bilgileriniz kesinlikle 3. kişiler ve taraflar ile paylaşılmıyor. Sadece editörlerimizin görebileceği şekilde, size ulaşmak (telefon ile aramak ve mail göndermek) amacı ile kullanılacaktır. Bunun dışında haritada iletişim bilginiz ile ilgili hiçbir paylaşım olmayacaktır.

Soru 13: Konumum paylaşılıyor mu?

Cevap: Sistemde konumunuzu isterseniz  paylaşabilirsiniz. Özellikle ihtiyacın bulunduğu kentin bilgisini manuel olarak girmeniz paylaşımınızın  haritada görünmesi açısından çok önemli. Konum arama kısmına dilerseniz sadece kent adınızı da yazabilirsiniz. 

Soru 14: İhtiyacımı girdim ama göremiyorum.

Cevap: İhtiyaçlarınızı ve destek bilgilerinizi kendi üyelik hesabınızdan takip edebilirsiniz. Eğer bu konuda bir sorunla karşılaşırsanız [email protected] mail adresine mail atınız.

Soru 15: İhtiyacım haritada yayınlanmış ve 4 kişinin karşılamak istediği görünüyor fakat ben neden bu destekleri göremiyorum.

Cevap: "İhtiyacı Karşılamak İstiyorum" ve "Desteğe Başvur" kısımlarına girilen bilgiler ilk olarak editör onayından geçiyor. Ardından  doğruluğu incelendikten sonra ihtiyaç sahibi ve destek sağlamak isteyenler ile yine editörlerimiz birebir iletişime geçiyor. Bu noktada ihtiyacharitasi.org olarak size destek oluyoruz. Özellikle ihtiyaçların tam olarak karşılanması için ve fazla desteğin heba olmaması için öncelikli olarak İhtiyaç Haritası Ekibi olarak destekleri organize ediyoruz. Örneğin; bir okul 10 adet kitap istedi, fakat desteklerde 60 adet kitap gönderilmesi söz konusu olacak. Bu durumda 10 kitap ihtiyacı karşılıyoruz, diğer kitapları başka bir ihtiyaca yönlendiriyoruz. 

Soru 16: Nasıl bir fotoğraf paylaşmalıyım?

Cevap: İhtiyacın kendisini anlatan veya ihtiyacın mekânını anlatan fotoğrafları onaylıyoruz. Aynı şekilde destek konusunu anlatan fotoğrafları paylaşmanız halinde fotoğraflarınız onaylanacaktır. Destek ve ihtiyaç ile ilgili olarak kişisel fotoğraflarınızı yayınlamıyoruz.

Soru 17: Gönüllülerle ne gibi etkinlikler planlıyorsunuz?

Cevap: İhtiyaç Haritası Gönüllüleri farklı alanlarda, projelerde ve etkinliklerde gönüllü olabilir. Örneğin mahallenizdeki ihtiyaçların site üzerinden aktif olarak girilmesi konusunda muhtarınız ile gönüllü çalışabilirsiniz; veya desteklerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması sürecinde destek olabilirsiniz; veya tüm bu süreci görüntülü bir şekilde kaydedip İhtiyaç Haritası çalışmalarına destek olabilirsiniz. 

Bu konuda sayfamızdaki duyuruları ve kampanyaları dikkatli bir şekilde takip ediniz.

Soru 18: İhtiyaçları ve destekleri hangi kriterlere göre değerlendiriyorsunuz?

Cevap: Detaylı bilgi için Nasıl Çalışır bölümüne bakınız. Ek olarak ihtiyaçların ve desteklerin doğruluğunu onaylamadan hiçbir kaydı sayfamızda yayınlamıyoruz.

Soru 19: Her türlü ihtiyacı karşılayabilecek misiniz?

Cevap: Öncelikle ihtiyacharitasi.org ihtiyaçların karşılanmasında aracı olmayı amaçlayan bir yapıdır. İhtiyaç alanlarına göre bazı ihtiyaçlar yerel yönetimler, muhtarlıklar, sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığı ile desteklenebilir. Bu noktada yerel yönetimler ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Örneğin; mahalleme çocuk parkı yapılmasını istiyorum konusunda bir ihtiyacı öncelikle yerel yönetimlere iletiyoruz. Sonrasında belediyenin bu konuda yapacağı projelere farklı kurumları harekete geçirerek destek olmayı planlıyoruz.

Soru 20: Üniversitelerde çalışmalarınız olacak mı?

Cevap: Üniversite kulüpleri ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu konudaki fikirleriz ve önerileriniz için lütfen [email protected] ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Bu sorular dışında sormak istediğiniz bir konu varsa lütfen [email protected]'a mail atınız.

 

wer54w66sf32re2